Shoot out

Tänään pelattiin Kajaanin Golfin historian ensimmäinen Shoot out kilpailu. Kilpailuun osallistui 12 pelaajaa ja kilpailun säännöt olivat seuraavanlaiset: Jokaisen reiän huonoimman tuloksen tehnyt pelaaja tippuu pois kyseiseltä reiältä. Jos useampi pelaaja tekee väylällä huonoimman tuloksen seuraa uusinta ennalta päätetyltä alueelta griinin lähistöltä. Kauimpana reiästä oleva pallo putoaa pois. Koska kisassa oli kaksi ylimääräistä pelaajaa, jouduttiin ensimmäisellä ja toiselle väylällä karsimaan kaksi heikointa tulosta pois.

Tässä kisan kulku lyhykäisyydessään:

Ensimmäisen väylän aloituspaikalla jännityksen pystyi aistimaan ja muutaman pelaajan avaus karkasikin heti liiaksi oikealle. Ensimmäisen reiän jälkeen kisasta tippuivat Ville-Petteri Peittola (triplabogey) ja Reijo Härkönen (tuplabogey), joka hävisi saman tuloksen tehneelle Matti Korhoselle uusinnassa.

Toisella reillä Ilkka Aaltosen (triplabogey) ja Kimmo Oikarisen (tuplabogey) avaukset jäivät outtiin ja sen seurauksena molempien kisa päättyi siihen.

Kolmosväylän aloituspaikalla Pekka Heikkisen (tuplabogey) draivi suuntautui liiaksi oikealle ja päätyi outiin, josta seurasi kisasta putoaminen.

Nelosväylällä avauksensa puroon lyönyt Tero Kyllönen (tuplabogey) karsiutui pois pelistä.

Viitosväylällä kolmeen puttiin sortunut Mikko Heikkinen (bogey) hävisi uusinnassa Matti Korhoselle ja tippui pois pelistä.

Kuudennella väylällä kaikki viisi mukana ollutta pelasivat par-tuloksen ja luvassa oli viiden miehen uusinta. Uusinnan aloittanut Sami Junttila duffasi oman 70 metrin lyöntinsä puoleen matkaan, mutta seuraavana lyöntivuoroon tullut Matti Korhonen duffasi oman lyöntinsä vieläkin enemmän ja näin Matin kisa loppui kuudennelle väylälle.

Seitsemännellä väylällä tuuli puhalsi kovaa vastaan ja kaikkien avaukset jäivät reilusti yli 150 metrin päähän lipusta. Juho Selesniemi ja Sami Junttila taistelivat itselleen par-tuloksen kun Mikko Korhosen ja Urpo Pökän oli tyytyminen bogiin. Uusintapaikka oli bunkkerissa ja sieltä paremman suorituksen onnistui lyömään Urpo Pökkä, joten Mikko Korhosen kisa loppui siihen.

Kahdeksannen väylän avauksessa kaikilla oli pieniä vaikeuksia eikä kenenkään pallo päätynyt griinille, joten paremmuutta lähdettiin selvittelemään chippailemalla. Juhon chippi karkasi 4 metriä pitkäksi ja Upin ja Samin chipit jäivät 3 metriin. Juho upotti oman par puttinsa ja Upi ja Sami joutuivat tyytymään bogeihin. Uusinnassa Sami veti pitemmän korren ja jatkoi siitä finaaliväylälle Juhon kanssa.

Ysiväylällä Juho näytti vahvuutensa ja paiskasi avauksensa noin 15 metrin päähän lipusta kun Sami tyytyi lyömään pallonsa hyvälle paikalla noin 90 metrin päähän lipusta. Samin lähestyminen karkasi 20 metriä pitkäksi, mutta hieno chippi puoleen metriin varmisti Samille par-tuloksen. Juho chippasi oman pallonsa 2 metrin päähän lipusta ja upotti birdie puttinsa keskelle reikää. Näin historian ensimmäiseksi Shoot out voittajaksi kruunattiin Juho Selesniemi.

Posted in .